God, When I was alone, and had nothing I asked for a friend to help me bear the pain. No one came, except God. When I needed a breath to rise, from my sleep No one could help me.. except God. When all I saw was sadness, and I needed answers No one heard me, except God. So when I'm asked.. who I give my unconditional love to? I look for no other name, except God.

Friday, 2 September 2011

Dia Bukan MR.D

Assalamualaikum..


Woooo..gila busy kot hari ni. Ada majlis kat rumah. Majlis untuk anak saudara aku. Tapi busy-busy pun still ada masa lagi kot untuk blogging, facebooking, stalking. Dan hasil daripada penyiasatan aku, aku tahulah jugak siapakah nasazharihamzah tu. Haha. Aku kan relax-relax je dalam bilik.  Best kan. Wahaha. Ramai kot kat bawah. Kejap dengar budak-budak nangis. Pastu dengar pulak kaum ibu-ibu marah-marah. Pastu dengar lagi budak-budak jerit-gelak-ketawa. Arrghh..tension la macam ni dowh. Duk kat rumah tension. Kat UM pun tension.  Assignment aku pun tak siap lagi ni. Ngeee ~


Okay la. Memandangkan entri jiwa kacau tu agak kecoh sikit sebab ada nama 'MR.D', maka terpaksalah aku clear kan balik semua tu. Dah hasilnya entri jiwa kacau yang dah aku edit balik. Tak ada lagi 'MR.D' okay. Actually siapa 'MR.D' tu ?  'Dia' yang dimaksudkan bukan 'MR.D' ye. Tu semua salah faham je. Err..salah teka sebenarnya.  

12 comments:

gua mat troll said...

ha3. wei asal tiba-tiba sebut nama aku ni.promote oo. ha3

Eady Minn said...

Aku dah kenal ko..agagaga..wooo siap tengok pic ko lagi..kua3..

gua mat troll said...

ha3.ooo..gatai erk ko. ha3. wei mana aci doe, ko tengok pic aku, aku lak dapat tengok pic kasut ko ja. ha3

Eady Minn said...

wahaha..lawa je ape pic kasut aku tu..alaa, internet dowh..macam2 ada..kui3

gua mat troll said...

bukan aku dari dulu memang dah sibuk-sibuk ke nak tulung ko. he3. well dari pandangan aku sendiri, memang la tak sesuai untuk just datang tiba-tiba kat guy tu pastu g tahu yang u suka kat die. sebenarya dari pengalaman aku, tak perlu couple pon tak pe, tapi cuba untuk mesra dengan guy u suka tu. SMS, call, sembang2 lepak sama-sama ke.

sebenarya, tak perlu cakap yang u suka kat die pon tak pe. segala yang u buat tu, SMS, call dan sebagainya tu telah pon bg signal kat guy tu yang u tertarik dengan die dan die akan take note tentang u. dan sikit demi sikit, kalau korang berdua serasi, lama-lama perasaan itu akan timbul juga. cam mana aku tahu? cz aku ni lalaki. well itu lagi baik dari langsung tak bagi tahu atau bagi tahu secara direct yang u suka kat die. just sembang-sembang cam biasa, tanya raya best ke tak, ada buat kueh raya ke bla bla bla. tips nak SMS semua tu aku de post kat entry aku sebelum ini.

so cam tu serba sikit idea aku. :)

Eady Minn said...

ooo..kay..tapi kau cakap macam senang je..masalahnya dia tak suka kalau aku kacau dia..antar msg pun x balas, call pun macam nak tak nak jawab je..lagipun aku takut time kenal2 tu, dia mainkan aku..aku takut kalau dia bukan serius nak kenal aku then dia buat main lepas dia dah kenal aku, dah tau aku siapa..well, lelaki memang macam tu..

kisahgua said...

ok firstly, kenapa u mesti letak anggapan yang that guy akan maen2 kan u selepas kenal u? bg aku itu cuma tuduhan yang tak berasas. lainla jika guy yang u minat tu memang playboy, or mat skandal or whatever.


bila aku baca, kalau u perasan masaalahnya di sini adalah u sendiri. masaalahnya adalah u "takut" dengan anggapan u sendiri. u buat anggapan kalau u kenal2 dengan guy tu, guy tu akan maen2 kan u sedangkan u tak kenal lagi guy tu. dengan anggapan sebergitu , u jadikan alasan untuk terus duduk dan mengharap yang guy tu akan datang kepada u.

yang kedua mengenai msg tak balas n sebagainya. melalui pengalaman aku, ada banyak faktor kenapa guy or even gurl tak balas msg or call especially kalau msg atau call itu memang niat nak flirt.

1) sama ada die malas

2) SMS or call itu asik2 tanya "hai awak tengah wat pe" atau "dah makan ke". typical ayat mengorat. cam entry aku kat blog dulu.

3) when u are still consider as a stranger to him.u tak rapat la

4) die anggap u sebagai kawan dan tak lebih dari itu

5) die dah de gf.*ouch

6)SMS tu tak mampu nak generate interesting subjek untuk wat sembang. cam yang aku share kat blog dulu

7) u gadoh dengan die

8) u break dengan die

9) u SMS die at the wrong time, at the wrong place.

10) dan dari pengalaman aku, mostly la paling utama adalah SMS or call tu tak ada 3 fundamental rule dalam law of attraction,which is sarcastic, teasing and humor.

tu la pandangan aku.


p/s: ni aku la ,nas. ni blog baru aku. tengah buat balik.

Eady Minn said...

yes..aku agak dia mat skandal..agak la..so kiranya aku la yang kena start dulu ni..*fine2* and aku rasa dia dah ada someone kot..aku rasa la..maybe sebab tu kot dia taknak aku kacau dia lagi..btw aku rasa aku patut lupakan dia je kot..kan ?

gua mat troll said...

mmm...in my personal view.yes.u should forget about him. bukan sebab aku nak hasut ko or whatever, tapi seriusly,kalau org tue dah taknak terima kita, kita punya usaha tu just not worth to be given to someone yang tak hargai serta tak mahu terima perasaan kita terhadap dia. it is better for u to give such commitment, to give such feeling to someone yang benar2 luv u,yang memang benar2 nak terima u dalam hidup dia.

Eady Minn said...

tak..aku memang patut lupakan dia pun..dari dulu lagi..even aku dah lupakan dia, tak semestinya aku boleh terima sesiapa je..

gua mat troll said...

yep, i agree with u. kita tak boleh just terima sesiapa sahaja rite. dun wory lah, jauh lagi hidup ni.i sure u will find the right guy for u someday :)

Eady Minn said...

thanks nas..segala nasihat kau tu, pendapat semua..sorry sebab dah curi masa kau..HAHA !